''The World's 50 Best Restaurants sponsored by S. Pellegrino and Acqua Panna''
Το S. Pellegrino και το Acqua Panna για ακόμη μια χρονιά μας δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα 50 καλύτερα εστιατόρια για το 2011. Το Restaurant Magazine είναι ο απόλυτος διοργανωτής της εκδήλωσης αυτής έχοντας την ευθύνη για την ψηφοφορία και την διοργάνωση της βραδιάς βράβευσης των κορυφαίων εστιατορίων στο κόσμο. Στην ψηφοφορία απαγορεύετε από τους κανονισμούς να ψηφίσουν μέλη του Restaurant Magazine, οι συνεργάτες τους ακόμα και οι ιδιοκτήτες και οι γενικοί διευθυντές των εταιριών.
Πώς τώρα λειτουργεί αυτός ο διαγωνισμός???
800 έγκριτη κριτές από κορυφαίες επισιτιστικές επιχειρήσεις προτείνουν από όλες τις γωνίες του πλανήτη τα καλύτερα εστιατόρια βάση των κανονισμών και της τεράστιας δικιάς τους εμπειρίας. Οι διοργανωτές για να κάνουν πιο εύκολο κ έγκυρο το έργο, τους χωρίζουν σε 27 περιοχές ανά τον κόσμο, όπου σε κάθε περιοχή δημιουργείτε μιά ομάδα των 30 ατόμων και ένας συντονιστής της ομάδας. Η κάθε ομάδα έχει μεταξύ των 31 ατόμων ανθρώπους που είναι έγκριτη κριτική μαγειρικής και εστιατορίων, σεφ, σομελιέρ και υψηλού επιπέδου γευσιγνώστες. Κάθε ένας από του κριτές έχει στην διάθεση του 7 ψήφους. Για να μην υπάρχει η υπόνοια ότι μπορεί μερικοί από τους κριτές να ψηφίζουν με δόλο οι κανονισμοί τους επιβάλλουν οι 3 από τους 7 ψήφους τους να είναι σε εστιατόρια εκτός της περιοχής τους. Ακόμα κάθε χρόνο αντικαθιστούν τους 10 από τους 31 κριτές. Οι κριτές επίσης υποχρεούνται να έχουν δοκιμάσει το εστιατόριο που ψηφίζουν τουλάχιστον 1 φορά τους τελευταίους 18 μήνες και φυσικά να ψηφίσουν με βάση το εστιατόριο και όχι τον σεφ ή τους ιδιοκτήτες. Τελευταίος κανόνας για τους κριτές είναι να καθορίσουν τους ψήφους τους με σειρά προτεραιότητας από 1 το ψηλότερο μέχρι το 7 λιγότερο ψηλό και σε περίπτωση ισοψηφίας να αναδειχθεί νικητής αναλόγως της σειράς.
Τα βραβεία S. Pellegrino και Acqua Panna για τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο δεν έχουν να κάνουν με ψηφοφορίες σε περιοδικά και διαδίκτυο, αλλά μόνο από τις ψήφους των έγκριτων κριτών τους. Τα κριτήρια που έχω προαναφέρει δείχνουν ότι ο κάθε κριτής μπορεί να επιλεγεί στα βραβεία, εστιατόρια από οποία γωνιά του πλανήτη νομίζει ότι πληρεί τα κριτήρια και ανεξαρτήτως μεγέθους ή κατηγορίας του εστιατορίου. Με αυτό τον τρόπο αντιλαμβάνεστε ότι κανένα εστιατόριο δεν μπορεί να κάνει αίτηση συμμετοχής για να μπει στην λίστα αλλά ούτε κανένας διαφημιστής, περιοδικό ή άλλο μέσο θα καθορίζει την λίστα. Τέλος, τα εστιατόρια που θα επιλέγουν θα πρέπει να είναι σε λειτουργία κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας αλλά και για μερικούς μήνες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, αλλιώς θα αποκλειστούν από την λίστα. Τα εστιατόρια δεν χρειάζεται να πωλούν συγκεκριμένα προϊόντα ή υπηρεσίες, ούτε να είναι ανοιχτά καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου.
Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια του 2011 βάση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού
''The World's 50 Best Restaurants sponsored by S. Pellegrino and Acqua Panna''.
The World's 50 Best Restaurant Awards 1-50
Rank | Position | Restaurant | Country | Awards |
1 | — | Noma | Denmark | The S.Pellegrino Best Restaurant in the World. The Acqua Panna Best Restaurant in Europe |
2 | Up 2 | El Celler De Can Roca | Spain | |
3 | Up 2 | Mugaritz | Spain | |
4 | Up 2 | Osteria Francescana | Italy | The Chefs' Choice sponsored by Electrolux |
5 | Down 2 | The Fat Duck | UK | |
6 | Up 1 | Alinea | USA | The Acqua Panna Best Restaurant In North America |
7 | Up 11 | D.O.M | Brazil | The Acqua Panna Best Restaurant In South America |
8 | Up 1 | Arzak | Spain | |
9 | Up 2 | Le Chateaubriand | France | |
10 | — | Per Se | USA | |
11 | Down 3 | Daniel | USA | |
12 | Up 12 | Les Creations de Narisawa | Japan | The Acqua Panna Best Restaurant In Asia |
13 | Up 3 | L'Astrance | France | |
14 | Up 15 | L'Atelier de Joel Robuchon | France | |
15 | Up 2 | Hof van Cleve | Belgium | |
16 | Down 3 | Pierre Gagnaire | France | |
17 | Up 2 | Oud Sluis | Netherlands | |
18 | Down 3 | Le Bernardin | USA | |
19 | Re-Entry | L'Arpege | France | |
20 | Up 28 | Nihonryori RyuGin | Japan | Highest Climber Sponsored by Lavazza |
21 | Up 1 | Vendome | Germany | |
22 | Down 1 | Steirereck | Austria | |
23 | Up 7 | Schloss Schauenstein | Switzerland | |
24 | Up 26 | Eleven Madison Park | USA | |
25 | Up 9 | Aqua | Germany | |
26 | Up 1 | Quay | Australia | The Acqua Panna Best Restaurant In Australasia |
27 | Up 1 | Iggy's | Singapore | |
28 | Up 7 | Combal Zero | Italy | |
29 | Up 4 | Martin Berasategui | Spain | |
30 | Re-Entry | Bras | France | |
31 | Up 15 | Biko | Mexico | |
32 | Down 12 | Le Calandre | Italy | |
33 | Re-Entry | Cracco | Italy | |
34 | New Entry | The Ledbury | UK | Highest New Entry Sponsored by Silestone |
35 | Down 12 | Chez Dominique | Finland | |
36 | Down 5 | Le Quartier Francais | South Africa | The Acqua Panna Best Restaurant In The Middle East and Africa |
37 | New Entry | Amber | Hong Kong | |
38 | Down 2 | Dal Pescatore | Italy | |
39 | Up 1 | Il Canto | Italy | |
40 | Down 14 | Momofuku Ssam Bar | USA | |
41 | Up 2 | St John | UK | |
42 | New Entry | Astrid Y Gaston | Peru | |
43 | Up 6 | Hibiscus | UK | |
44 | — | Maison Troisgros | France | |
45 | Down 4 | Alain Ducasse au Plaza Athenee | France | |
46 | Down 9 | De Librije | Netherlands | |
47 | Down 33 | Restaurant de l'Hotel De Ville | Switzerland | |
48 | New Entry | Varvary | Russia | |
49 | New Entry | Pujol | Mexico | |
50 | Re-Entry | Asador Etxebarri | Spain |
chef Nikolas Konstantinou
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου