Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Η γαστρονομία 2012 έλαβε τέλος....

Η γαστρονομία 2012 έλαβε τέλος και τα αποτελέσματα ήταν σίγουρα τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων. Θα ήθελα πρώτα πρώτα να ευχαριστήσουμε τον κύριο Πέτρο Γαβριήλ, αντιπρόεδρο του συνδέσμου αρχιμαγείρων, υπεύθυνο της οργάνωσης των διαγωνισμών μαγειρικής που νομίζω φέτος ήταν ίσως η καλύτερη, από κάθε άποψη. Σίγουρα ένας άνθρωπος δεν μπορεί να διοργανώσει τα πάντα χωρίς την βοήθεια του προέδρου του συνδέσμου αρχιμαγείρων κύριο  Πανίκο Χ'' Ττοφή, όπως και τα υπόλοιπα μέλη του συνδέσμου, κύριο Γιώργο Καδή, Πάμπο Χαραλάμπους, Λούη Παπαγεωργίου, Παναγιώτη Χαραλάμπους, Αντώνη Χαραλάμπους, Νίκο Στυλιανού, Νίκο Χ'' Χριστοφόρου, Χάρη Φιλίππου, Χριστάκη Αχιλλέως όπως και όλους τούς επόπτες σκηνής, κριτές, βοηθούς κτλ. 
Ιδιαίτερη ευχαριστία σε όλους τούς διαγωνιζόμενους που χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε λόγος να γίνετε το ''πάρτι των μαγείρων''.
Φέτος είδαμε ένα διαγωνισμό με πολύ ψηλό επίπεδο τόσο στις κατηγορίες των μαθητών όσο και στον φοιτητών. Οι διαγωνιζόμενοι επαγγελματίες έδωσαν παράσταση με ''Γκραν φινάλε'' σε όλες τις μεγάλες κατηγορίες καθώς σχεδόν σε όλες είχαμε πολλά χρυσά μετάλλια και σίγουρα έκαναν το έργο της κρητικής επιτροπής πολύ πολύ δύσκολο. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι στην κατηγορία αρχιμάγειρας της χρονιάς, είχαμε τέσσερα χρυσά μετάλλια και ευτυχώς για τον Σεφ του ξενοδοχείου Four Seasons Σταύρο Χ'' Κυριάκο εξασφάλισε την πιο ψηλή βαθμολογία και αναδείχθηκε Σεφ της χρονιάς και θα μας εκπροσωπήσει στην διοργάνωση για τον σεφ της νότιας Ευρώπης. Ζαχαροπλάστης της χρονιάς αναδείχθηκε ο Σεφ του Le Meridien Limassol Spa and Resorts Μιχάλης Μαυρομουστάκης, για την ομάδα της χρονιάς δύο χρυσά μετάλλια σε Four Seasons και Le Meridien Limassol Spa and Resorts με το Four Seasons να χαμογελά και πάλι και τέλος στο νεαρό αρχιμάγειρα της χρονιάς νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Αριστείδου από το Four Seasons. Απολαύστε μερικά από δημιουργήματα των Σεφ μας και ένα φιλμ από την ιστοσελίδα www.ligoapola.com!!!!

 http://youtu.be/PRW_Xqrxl4k






1 σχόλιο: